Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skotsko 2011

opustene-staveni.jpg

 

 

Termín : 21.7. 2011 – 7.8. 2012 (18 dní)

1. – 2. den : vzdálenost z Prahy, přes Francii (Calais) a Anglii (Dower) do Skotska byla řádově – 2000km a trvala nám cca 33hodin vč. 5-ti hodinového spánku.

1. noc na území Skotska (stejně jako všechny následující) jsme strávili v campu.

3. následující den – návštěva hlavního města - Edinburgh (celodenní).

4. – 15. a 17. den – jsme si vybrali trasu proti směru hodinových ručiček a tím pádem míříme napřed na západ, na sever, na východ a nakonec na jih Skotska a domů.

Občasné zastávky : města (viz. text), pobřeží s útesy, zátoky s mořskými ptáky, pobřeží se spoustou tuleňů, vřesoviště, jezera, majáky, národní parky, jeskyně, palírny (viz. text) atd.

(pozn. : na některá území se nebylo možno dostat v případě, že byl odliv. U břehu skončila silnice a bylo tam jen mořské dno bez vody a trajekt taky nikde – vypadalo to jako „konec světa“).

Palírny whisky : Aberlour distillery, Glen Grant distillery, Dallas Dhu distillery, Talisker distillery, Oban distillery.

(pozn. : vzhledem k tomu, že jsem sběratelka miniatur s alkoholem, bylo pro mou osobu Skotsko rájem, až na to, že Vám nikde, ale opravdu nikde neprodají sebemenší lahvičku před 10.00hod. dopoledne).

Navštívili jsme města : St. Andrews, Dundee, Aberdeen, Peterhead, Fort George, Inwerness, Dornoch, Fort Augustus, Fort Wiliam, Oban, Invereray, Dumbarton, Eskdalemuir (tibetský klášter), Dumfries.

Nejzajímavější místa : Falkirk Whell (rotační lodní výtah), Duncasby Head (maják s útesy), Smoo cave (jeskyně s vodopádem), Eilean Donan Castle (hrad), Neist Point (maják-nejzápadnější výběžek ostrova Skye), jezero Loch Ness, Neptune´s staircase (řada zdymadel a pohyblivý most pro automobily), Ardmamurchan Point (maják), Ben Nevis (nejvyšší hora Anglie).

16. denGlasgow

18. den (jízda nonstop) - návrat do Prahy

Celkem ujeli : 7034 km

Cena trajektů (tam i zpět) : 5.200,- Kč

 

 

 
 

Poslední fotografie



Statistiky

Online: 24
Celkem: 1661997
Měsíc: 22182
Den: 1519